Fizica Calarasi
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Concursul "Florin Vasilescu" 2024 (Călărași)
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyMier Apr 17, 2024 6:49 pm Scris de Admin

» Acțiuni metodice fizică-chimie 2023-2024
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyLun Apr 15, 2024 7:24 pm Scris de Admin

» Olimpiada de fizică 2024
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyLun Ian 29, 2024 9:05 pm Scris de Admin

» Concursuri și olimpiade 2023-2024
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyLun Ian 29, 2024 8:50 pm Scris de Admin

» Concurs național de știință ReCoNnect 2023-2024
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyJoi Ian 11, 2024 4:51 pm Scris de Admin

» Mast 2023 Călărași
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyMar Ian 09, 2024 8:37 pm Scris de Admin

» Flash-player pentru fișiere .swf
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyJoi Ian 04, 2024 7:40 pm Scris de Admin

» Harta colindelor românești
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyLun Ian 01, 2024 11:09 am Scris de Admin

» Tabără fizică & astronomie (ianuarie 2024)
Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 EmptyDum Dec 03, 2023 10:05 pm Scris de Admin

Vremea în Călărași
CĂLĂRAȘI WEATHER
Conversie document in PDF

Pentru diverse optiuni legate de utilizarea .pdf-urilor puteti folosi sit-ul gratuit de mai jos:
http://smallpdf.com/

Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011

In jos

Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011 Empty Olimpiada „Ştiinţe pentru Juniori" 2010/2011

Mesaj  Admin Mier Sept 22, 2010 11:42 pm

APROB.
SECRETAR DE STAT,

Iulia adriana oana badea

Precizări privind desfăşurarea Olimpiadei „Ştiinţe pentru Juniori”
în anul şcolar 2010-2011
(proiect)

I. Prezentaregenerală
Olimpiada Ştiinte pentru Juniori se adreseazăelevilor din învăţământul obligatoriu, clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a, curespectarea condiţiei ca participantulsă nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2011.
Această olimpiadă areurmătoarele faze: faza judeţeană/a municipiului Bucureşti, faza naţională şifaza internaţională. Probele de concurs sunt: proba teoretică şi probapractică. Proba practică a olimpiadei este obligatorie numai pentru fazanaţională şi pentru faza internaţională ale olimpiadei. Pot participa elevii dela învăţământul de stat şi de la învăţământul particular. Participarea laaceastă olimpiadă este individuală, după o programă şi o bibliografie unice(programa şi subiectele de concurs sunt valabile atât pentru elevii din clasa aVII-a, cât şi pentru elevii din clasa a VIII-a şi a IX-a). Lotul lărgit pentru olimpiada de Ştiinţe -faza internaţională va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al olimpiadei, fazanaţională.

II. Selecţionarea elevilor
Pentru faza judeţeană/municipiul Bucureştisubiectele pentru olimpiadă sunt unice, indiferent de nivelul clasei, şi suntîntocmite de inspectorii generali de specialitate din M.E.C.T.S. Subiectele, înlimba română şi în limbile minorităţilor, vor fi transmise judeţelor, în formatelectronic, parolate, în ziua premergătoare concursului. Parola, pentrudeschiderea subiectelor, este transmisă de la M.E.C.T.S. inspectorilorşcolari de specialitate implicaţi, în dimineaţa zilei de concurs.
La faza naţională a olimpiadeise califică, din fiecare judeţ/ municipiul Bucureşti elevii care au obţinut cel puţin jumătate dinpunctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la faza judeţeană, conformrepartiţiei locurilor pe judeţe stabilite de inspectorii generali pentru chimie, fizică şi biologie din M.E.C.T.S.,răspunzători de organizarea şi desfăşurarea acestei olimpiade.
Comisia judeţeană de olimpiadăstabileşte, cu maximă responsabilitate, criterii obiective de departajare acandidaţilor care au obţinut punctaje egale şi se află în situaţia calificăriipentru faza naţională. Aceaste criterii vor fi consemnate în procesul –verbalal întâlnirii de lucru a comisiei judeţene şi vor fi afişate la avizierul unităţiişcolare, locul de desfăşurare a olimpiadei, înainte de începerea probei deconcurs.

Nu se admite suplimentarea locurilor distribuite de M.E.C.T.S., conformtabelului anexat.




Calendarul olimpiadei Ştiinţe 2010-2011


Nr. crt.

Fazele olimpiadei

Perioada

Limitele de încadrare a materiei

fizică

chimie

biologie

1.

Judeţeană/
Municipiul Bucureşti

28 mai

Clasa a VI –a integral

Clasa a VII-a - până la Fenomene termice , Combustibili
(inclusiv)

Clasa a VIII-a , până la - Radiaţiile şi radioprotecţia

Integral clasa a VII-a, inclusiv calcule stoechiometrice
Casa a VIII-a- Substanţe simple: Hidrogenul, Carbonul, Oxigenul, Aluminiul, Fierul.

Clasa a VII-a – inclusiv Anatomia şi fiziologia sistemului digestiv
Clasa a VIII-a – inclusiv Factorii determinanţi în răspândirea plantelor şi animalelor

2.

Naţională

1-6 august

Integral programele de fizică pentru clasele a VI- a, a VII-a, a –VIII a şi teme similare prezente în programa de clasa a IX-a

Integral programele de chimie pentru clasele a VII-a şi a VIII-a

Integral programele de biologie pentru clasele a VII- şi a VIII-a anunţate şi capitolele de citologie şi genetică din programa de clasa a IX-a

3.

Internaţio-nală

Integral programa anunţată de Comitetul Internaţional de Olimpiadă




III. Desfăşurareafazei naţionale a olimpiadei de Ştiinţe
Olimpiada naţională de Ştiinţe pentruJuniori se va desfăşura în perioada 1-6 august 2011, în judeţul Mureș.
Subiectele şi baremele decorectare şi notare pentru probele teoretică şi practică ale olimpiadei vor fielaborate de grupul de lucru format din membri Comisiei Centrale de olimpiadă, desemnaţi de inspectorii generalide specialitate din M.E.C.T.S. Grupul de lucru îşi va desfăşura activitatea cudouă zile înainte de prima probă de concurs şi va asigura şi traducereasubiectelor în limbile minorităţilor care solicită acest lucru. ComisiaCentrală de olimpiadă va verifica corectitudinea subiectelor şi a baremelor decorectare şi notare în dimineaţa zilei destinate probei de concurs.

Corectarea lucrărilor elevilorse va realiza în după-amiaza zilei de concurs de profesorii evaluatori care îşivor desfăşura activitatea în săli de clasă diferite. Vicepreşedinţii comisiilorde evaluare primesc borderourile de notare de la fiecare profesor evaluator,calculează media celor două evaluări ale lucrării care va fi şi punctajul finalacordat concurentului. Diferenţa dintre cele două punctajeacordate de cei doi evaluatori nu trebuie să fie mai mare de 5% din punctajulacordat conform baremului. Dacă apare această diferenţă, vicepreşedintelemediază între cei doi evalatori. La proba practică, partea de manualitate nu secontestă, dar se pot depune contestaţii pentru reevaluarea răspunsurilorscrise.


IV. Rezolvarea contestaţiilor
Contestaţiile se fac pentrufiecare subiect la care elevul consideră că punctajul acordat de profesoriievaluatori este diferit de cel al propriei evaluări. Se admite depunereacontestaţiilor şi pentru proba practică – partea scrisă.
Contestaţiile sunt admise încazul în care diferenţa dintre punctajul iniţial şi cel obţinut la contestaţiieste mai mare sau egal cu 5% din punctajul total al probei teoretice saupractice.

V. Clasamentul final şi premiile
Elevii care obţin punctaje egaleşi ocupă primele poziţii în clasament vor fi departajaţi utilizându-se criteriile următoare:

  • punctajul mai mare obţinut la proba teoretică;
  • punctajul mai mare obţinut la faza judeţeană;
  • în cazul păstrării egalităţii, după aplicarea celor două criterii, elevii în cauză vor fi departajaţi printr-o probă scrisă.

Premiile vor fi acordate înconformitate cu Regulamentul de organizare şi desfăşurare a olimpiadelorşi concursurilor şcolare, aprobat cu O.M. Nr. 3109/28.01.2002, art. 47, 48.

VI. Pregătirea lotului naţional
Pregătirea lotului naţional de Ştiinţe se vaface centralizat, de profesorii universitari şi din învăţământul preuniversitarcare vor realiza şi selecţionarea celorşase elevi pentru lotul restrâns. În restul timpului, pregătirea elevilor se vadesfăşura, individual, cu profesorii de la clasă sau de la centrul deexcelenţă.
Pregătirea şi selecţionarealotului restrâns reprezintă o etapă preliminară a participării la olimpiadainternaţională, fiind aplicat regulamentul IJSO. Pentru selecţia lotuluirestrâns nu se admit contestaţii de reevaluare a lucrărilor date la probele deselecţie.
Comisia de selecţie elaboreazăun proces-verbal care conţine criterii de departajare în cazul punctajeloregale.


VII. Dispoziţii finale
Toţi profesorii care participăla elaborarea subiectelor de olimpiadă, baremelor de evaluare şi la evaluarealucrărilor vor da o declaraţie scrisă în care vor menţiona că nu au elevi înconcurs şi că asigură secretul subiectelor şi baremelor de evaluare întocmite.În caz contrar, aceştia vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.
Potrivit Regulamentului de organizare şidesfăşurare a olimpiadelor şi concursurilor şcolare, aprobat cu OM Nr.3109/28.01.2002, art. 52, prezenteleprecizări fac parte din regulament, iar nerespectarea lor atrage sancţionareaconform legislaţiei în vigoare.

DIRECTOR GENERAL,
Liliana Preoteasa

INSPECTORI GENERALI,
Daniela Bogdan
Traian Şăitan
Sorin Trocaru
Pentru anexe utilizati link-urile de mai jos:
1
2
3
4
5
6
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 434
Varsta : 66
Data de inscriere : 20/11/2007

https://fizica.forumotion.com

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum